Des de 1976

Jiu jitsu

A l’Escola Budo Sensei aprendràs Jiu Jitsu com a defensa personal, assolint més confiança en tu mateix, una millor forma física i un major autocontrol

“L’entrenament de Jiu Jitsu ha de ser constant i real, fins a aconseguir que la defensa surti com si fos un reflex natural del nostre cos”

HISTÒRIA

El jiu jitsu (柔術 jūjutsu, lit., «l’art suau») és un art marcial japonès clàssic o koryū budō que abasta una varietat àmplia de sistemes de combat moderns basats en la defensa “sense armes” d’un o més agressors tant armats com desarmats. Les tècniques bàsiques inclouen principalment luxacions articulars, cops, puntades de peu, cops de genoll, esquives, empentes, projeccions i estrangulacions.

El Nihon Shoki, un dels documents més antics del Japó (720 dC), parla sobre una lluita cos a cos. Els historiadors consideren aquest esdeveniment com l’origen d’una sèrie de formes de lluita, com poden ser el Sumo o el Jiu jitsu.

Per als samurais (guerrers feudals) una vegada que havien aconseguit projectar al seu adversari sobre la terra mitjançant el mètode del Sumo, calia posar en pràctica altres formes que els permetessin neutralitzar al seu enemic. D’aquesta manera, el Jiu jitsu neix com una necessitat per als samurais, en el cas de la lluita cos a cos, tot i haver de portar posada la pesada armadura.

A l’era Kamakura (s. XII al XIV), les tècniques de Jiu jitsu que s’utilitzaven eren bastant simples.

Durant l’era Muromachi (s. XIV al XVI), desapareixen les pesades armadures i es tendeix cap a més lleugeres. En aquest període, l’any 1532, apareix la fundació d’una escola de Jiu jitsu, anomenada Takenouchi-ryu. Aquesta és la més antiga, amb un estil i una metodologia sistematitzada.

En l’era Tokugawa (s. XVII al XIX) una relativa pau regna al país. Els samurais, amb la roba quotidiana, continuaven perseverant en la pràctica del Jiu jutsu. Amb l’arribada del període Imperial i l’obertura cap a la cultura occidental, es va desmantellar la casta dels samurais i tot el relacionat amb ells, incloses totes les Arts Marcials. Malgrat tot, mai es van arribar a perdre, i uns quants Sensei van seguir amb la seva pràctica, una mica clandestina.

D’aquestes diferents escoles i de la seva adaptació als temps moderns, és el Jiu jitsu que es practica en l’actualitat, tot i que han tornat a renéixer, al Japó, els estils més antics.

 

 

Cadascuna de les Arts Marcials té un caràcter propi segons el seu origen i depenent de la seva finalitat. La defensa personal que s’ensenya en l’Escola Budo Sensei està basada en el Jiu Jitsu; aquesta disciplina es compon de tres parts ben diferenciades:

  • Nage Waza: Tècniques de projecció.
  • Katame Waza: Tècniques de control, que al mateix temps es divideixen en:
    • Osae Waza: Immobilitzacions.
    • ShimeWaza: Estrangulacions.
    • Kansetsu Waza: Luxacions
  • Atemi Waza: Tècniques basades a colpejar punts vitals.

L’entrenament de Jiu Jitsu ha de ser constant i real, fins a aconseguir que la defensa surti com si fos un reflex natural del nostre cos, ja que el realment important no és saber una tècnica sinó aplicar-la perfectament i en el moment adequat. Per tant, amb freqüència hem de comparar el que aprenem i practiquem amb possibles fets reals. Això ens animarà perquè veurem que la pràctica té sentit.

 

Quina és l'edat ideal per començar?

No hi ha límit d’edat, qualsevol edat permet començar a practicar jiu jitsu, ja que el sistema i la pràctica s’adapta a la persona i la seva condició física. A l’Escola Budo Sensei hi ha alumnes des dels 12 anys fins a més de 60.

Quin és l'horari de jiu jitsu?

Les classes de jiu jitsu són dimarts i dijous de 19 a 20.30 hores i dimecres de 19.30 a 21 hores. 

Puc provar una classe gratis?

És clar! Pots venir a provar una classe gratuïtament, així veuràs quina és la dinàmica de les classes de primera mà i et podrem aclarir tots els dubtes que puguis tenir. Només cal que portis roba esportiva, aigua i xancletes i tovallola si et vols dutxar.

jiu jitsu

a barcelona des de 1976

BUDO SENSEI

horaris del Dojo

  • Jiu jitsu: dimarts i dijous de 19 a 20:30 hores; dimecresc de 19:30 a 21 hores.
  • Taichi: dilluns de 19:30 a 21 hores.
  • Taekwondo: dilluns, dimecres i divendres de 19 a 20 hores.
  • Kaisendo: dimecres de 20 a 21:30 i divendres de 19 a 20:30 hores + (1 diumenge/mes 2h)
  • Karate: dimarts i dijous de 18 a 19 hores nens i de 19 a 20 hores adults; dissabte de 10 a 11:30 hores.

Prova una classe gratis

Escola Budo Sensei, En contra de la violència masclista

La violència contra les dones és una realitat persistent i cruenta tal i com demostren les xifres de dones assassinades i les denúncies per violència masclista i, en concret, per agressió sexual. L’amenaça de ser violentades és permanent i s’accentua entre les dones més joves, fet que posa de manifest la necessitat d’abordar àmpliament les causes i les conseqüències, els perquès i les complicitats a nivell individual i social.
En aquest sentit, és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i de la banalització del masclisme.

Click to access the login or register cheese
Open chat
Hola 👋
Tens algun dubte?